Samen online groei behalen

Online marketing Zwolle

Op zoek naar een online marketing bureau in Zwolle? Dan ben je bij CNT – Network op de juist plek. Wij helpen onze klanten met alle vormen van online marketing, denk aan: zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren, conversie optimalisatie, data analyse en werken wij van A tot Z volledige online marketing strategieën uit. Dit om jouw online doelstellingen te behalen. Dus wil je aan de slag met online marketing Zwolle? Neem dan met ons contact op.

  • Of lees rustig verder
Webdesign zwolle
webdesign woocommerce webshop

Onze marketing diensten

Laten we beginnen om wat dieper in te gaan op elke vorm van online marketing. Er zijn namelijk zoveel vlakken waar we je mee kunnen helpen als bureau zijnde dat het misschien handig is om het een en ander toe te lichten.

webdesign woocommerce webshop

Onze marketing diensten

Laten we beginnen om wat dieper in te gaan op elke vorm van online marketing. Er zijn namelijk zoveel vlakken waar we je mee kunnen helpen als bureau zijnde dat het misschien handig is om het een en ander toe te lichten.

design

Online adverteren (SEA)

Online ads kennen verschillende vormen. Zo heb je de bekende Google advertenties die vaak de eerste 4 zoekresultaten innemen dit valt onder de term SEA of de ads die je voorbij ziet komen tijdens het scrollen op Instagram. Wij werken met al deze vormen. Hier een rijtje met de platformen die wij inzetten voor klanten afhankelijk van de online marketing strategie die ze hebben: Facebook Ads, Google Ads, LinkedIn Ads, Pinterest Ads en als nieuwe toevoeging ook TikTok ads. Dit zijn allemaal vormen van betaald adverteren die kunnen zorgen voor resultaat op de korte termijn. Zodra je stop met geld uitgeven zal het aantal conversies ook zo goed als gelijk stoppen. Dit betekend alleen niet dat deze vorm van Online marketing niet effectief kan zijn vooral kan dit ook erg interessant zijn voor lokale bedrijven in de regio Zwolle.

Waarom een online marketing bureau hiervoor gebruiken?

In sommige gevallen wordt het erg makkelijk gemaakt om een advertentie campagne op te starten alleen merken wij dat veel ondernemers het moeilijk vinden om daadwerkelijk meer geld te ontvangen dan dat ze uitgeven. Hiervoor is het van belang om een online marketing bureau in handen te nemen. Zij kunnen je helpen met de opzet, het analyseren en het bijsturen van een campagne om niet alleen kiet te spelen maar om ook daadwerkelijk geld te verdienen aan de online advertenties die je draait.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) met online marketing bureau Zwolle

In tegenstelling tot digitaal adverteren is zoekmachine optimalisatie een lange termijn strategie. Het is een langdurig proces van verschillende verbeteringen om op die manier hoger in google te komen en organische zoekresultaten te generen. Voordeel is wel dat als je eenmaal een hoge positie in Google veroverd hebt je hier nog jaren enorm veel profijt van kan hebben. Heb je als doel om hoger te komen in Google dan kunnen wij jouw daar zeker bij helpen. Zoekmachine optimalisatie werkt ook uitstekend voor lokale bedrijven. Het heeft bijvoorbeeld een reden dat je deze pagina gevonden hebt. Wij hebben als hoofd zoekwoord voor dit artikel “online marketing Zwolle” en “online marketing bureau Zwolle” en opdat jij waarschijnlijk op zoek bent naar een bureau in de regio kom je bij ons uit. Dit is naast de marketingbureau branche ook toe te passen voor andere sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal taxi bedrijf. Als zij gevonden willen worden in de regio dan zullen zij de grootste kans hebben door een pagina aan te maken met “taxi Zwolle” als hoofd zoekwoord.

Waarom een marketingbureau hiervoor gebruiken?

Ons bedrijf weet uitstekend waar we op moeten letten bij het maken van een SEO geoptimaliseerde tekst. Dit maakt de slagingskans om daadwerkelijk bovenaan in de zoekmachine te komen een stuk groter. Daarnaast zijn er veel meer onderdelen waar aan je moet denken bij zoekmachine optimalisatie. Zo kan de snelheid van je website bijvoorbeeld erg van belang zijn en zo zijn er nog wel 100 andere punten. Op zoek naar een online marketing bureau? Neem dan contact met ons op.

Conversie optimalisatie (CRO)

Bij conversie optimalisatie wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk bezoekers die op jouw website komen een conversie te laten maken. Een conversie kan bijvoorbeeld een aankoop in een webshop zijn, een offerte aanvraag of het invullen van een contact formulier, noem het maar op. Vaak is conversie optimalisatie puur gericht om de omzet van een website te verhogen. Dit goed aanpakken kan dus erg van belang zijn.

Online data analyse

Het mooie van online marketing is dat alle uitingen bij te houden zijn en geanalyseerd kunnen worden. Als je de data op de juiste manier analyseert vallen hier belangrijke verbeteringen uit te halen. Zo kan je bijvoorbeeld meer verkopen uit advertenties halen door op basis van data online ads bij te sturen. Of zie je dat een deel van je website er voor zorgt dat mensen je website verlaten dan kan je gaan kijken of die pagina wel op de juiste manier is ingericht.

Vormen van data analyse

We hadden het net al even kort over verschillende vormen van data analyse en daar gaan we nu iets dieper op in. Dit zijn de verschillende vormen:

  • Social media analyse, voorbeeld hiervan is: wat voor soort post presteert beter en welke soort presteert slechter. Op deze manier kan je een content strategie bijsturen zodat je beter inspeelt op het geen wat volgers daadwerkelijk willen zien. Verder kan je ook analyseren welke momenten het best zijn om een post online te zetten en op welke dagen je wel of niet iets moet plaatsen. Genoeg mogelijkheden dus.
  • Website data analyse, met programma’s als Google Analytics en Hotjar is er op het gebied van een website genoeg te analyseren. Zo kan je zien welke pagina’s het meest bezocht worden, waar op de pagina mensen klikken of hoe ver mensen op een pagina gemiddeld scrollen. Aan de hand van deze gegevens kan je bepaalde aanpassingen maken. Zie je dat veel mensen op een bepaald punt klikken maar staat hier geen link? Voeg er dan een toe. Op deze manier kan je een website bijsturen en meer geld uit je website halen. Dit geldt dan ook als basis voor conversie optimalisatie. In een gesprek bespreken wij welke data voor jouw onderneming het belangrijkst is en op die manier beslissen we samen met welke punten we als eerst aan de slag gaan.
  • Advertentie data analyse, handig om te achterhalen welke advertenties het goed doen en welke niet. Simpel gezegd, behoud de advertenties die goed presteren en zet de ads die het slecht doen uit. Eventueel kan je er bij onder andere SEA advertenties ervoor kiezen om slecht presterende advertenties niet te verwijderen maar aan te passen in de hoop dat het dan wel een beter rendement oplevert
  • Lokale data analyse, het is handig om te weten hoe bedrijf uit Zwolle presteert. Zo kan je bijvoorbeeld bijhouden hoeveel personen er op je Google Mijn Bedrijf pagina hebben gekeken, en wat eventueel aangepast kan worden zodat meer mensen uit Zwolle je bedrijf tegen komen. Hulp nodig om dit aan te pakken? Wij zorgen ervoor dat jouw Google Mijn Bedrijf pagina veel lokale bezoekers krijgt.
  • En zo zijn er op het gebied van online marketing nog vele andere vormen van data analyse.

Marketing strategie voor bedrijven uit Zwolle

Voordat je met online marketing aan de slag gaat is het van belang dat je een duidelijke online marketing strategie hebt. Zo kan je bepalen welke acties het snelst zorgt voor het gewenste resultaat of wat slimmer is voor de lange termijn. Het is namelijk handig om als eerst het laag hanged fruit te pakken voordat je met complexere campagnes aan de slag gaat. Volledig afhankelijk van de doelstellingen en doelgroep van jouw onderneming gaan wij aan de slag met het opstellen van een online marketing plan. Dit plan wordt de rode draad voor alle online uitingen die wij kunnen aanpakken en zal tussentijds gedeeltelijk aangepast kunnen worden naarmate er gegevens binnen komen.